Mire fordítjuk a díjakat?

Az ivóvízellátás és csatornaszolgáltatás - szennyvízelvezetés , tisztítás - azon szolgáltatások közé tartozik, amelyért a szolgáltatást igénybe vevőnek utólag kell fizetni.A fogyasztókban sokszor felmerül a kérdés, hogy miért ennyi a víz- és csatornadíj? Végig kell gondolni, hogy a parti szűrésű kutakból nyert rétegvizet ki kell termelni, majd "kezelni" kell, (pl: vas- és mangántalanítani, tisztítani, fertőtleníteni, stb) ezután átemelők, nyomásfokozó gépházak közvetítésével, csővezetékeken el kell szállítani az otthonokba, intézményekbe.

A tiszta víz a felhasználás során átalakul szennyvízzé, melyet azonnal el kell vezetni a csatornahálózaton a szennyvíztisztító telepekre, ahonnan a rendkívül költséges tisztítási folyamatot követően kerül vissza a természetbe. Ennek a folyamatnak a költségeit tartalmaznia kell a mindenkori szolgáltatási díjnak.

A zavartalan és biztonságos szolgáltatás érdekében a működés közben meghibásodott csővezetékeket, műszereket, gépeket javítani, cserélni kell. Hitelesíteni kell a vízmérőórákat, valamint gondoskodni kell a tervszerű felújításokról és berendezések cseréjéről.

A folyamatos szolgáltatás számítógépeket, diszpécserközpontokat, távműködtető technikai felszereltséget és jól képzett szakembereket igényel.

A ráfordítások között jelentős tétel a villamosenergia költség, ugyanis a szivattyúk, nagyteljesítményű gépek komoly energiafogyasztók.

Az alkalmazottak bérére, a bérek után fizetendő járulékokra, az adókra, illetékekre is csak a víz- és csatornadíj nyújthat fedezetet.

 

Online Ügyfélszolgálat

online_ipad

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
Tovább

Mérőállás bejelentés

Vízmérőállás bejelentés on-line, regisztráció nélkül.

segítség Diktálási információ

Bekötési vízmérővel rendelkező felhasználóink diktálási időpontjai

Mellékvízmérővel rendelkező felhasználóink diktálási időpontjai

Idény jellegű felhasználóink diktálási időpontjai

Utca szintű bontásban itt találja a diktálási és leolvasási időpontokat (Fót, Veresegyház, Dunakeszi, Göd, Gödöllő, Vác, Szentendre) bekötési vízmérővel rendelkező felhasználási helyekre vonatkozóan

Call Center

06 (27) 511-511
06 (40) 881-188

Mérőállás bejelentése 0-24h
Műszaki hibabejelentés 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS

Elintézendő ügye van? Foglaljon időpontot!

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Mire fordítjuk a díjakat?
captcha
* kötelező mezők