Laboratóriumok bemutatása, elérhetősége

A DMRV Zrt. Környezet- és Vízminőségvédelmi Osztály Központi Laboratóriumok a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által, az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabvány követelményei szerint a NAH-1-1429/2017 számon akkreditáltak.

A laboratóriumok a DMRV ZRT központi telephelyén működnek.

Cím: 2600. Vác, Kodály Zoltán u. 3.

Tel: 06 27 505-300 osztályvezető
  06 27 505-323 szennyvizes kérdésekben
  06 27 505-304 ivóvizes kérdésekben
Fax: 06 27 505-312 szennyvizes és ivóvizes kérdésekben

Ügyintézés: Hétfőtől-péntekig 7-15 óráig

Tevékenységek:

 1. A Társaság kezelésében üzemelő víztermelő telepek által szolgáltatott ivóvíz mintavétele, valamint vizsgálata fizikai, kémiai, bakteriológiai, biológiai és toxikológiai szempontból az alábbi helyekről vett vízmintákból:
 2. ivóvíztermelő kutak vize
 3. termelt nyers ivóvíz
 4. kezelt ivóvizek
 5. ivóvíz tározó medencék vize
 6. hálózatba bocsátott ivóvíz
 7. A Társaság működési területére eső települések vízvezeték hálózatában levő ivóvíz minőségének rendszeres mintázása és ellenőrzése fizikai, kémiai, bakteriológiai, biológiai és toxikológiai komponensekre.
 8. Vízminőségi panaszok kivizsgálása.
 9. A Társaság által épített új ivóvízvezetékek vizének átadás előtti mintázása és vizsgálata fizikai, kémiai és bakteriológiai vízminőségi jellemzőkre.
 10. A figyelő kutakból történő felszín alatti víz mintavétele, valamint vizsgálata fizikai, kémiai, bakteriológiai, biológiai és toxikológiai szempontból.
 11. A települési közcsatorna hálózatba szennyvizet bocsátó üzemek, intézmények szennyvizének mintavétele és ellenőrzése a 220/2004. (VII.21.) Korm. rendelet, a 28/2004. (XII. 25.) KvVM rendelet, illetve a 27/2005. (XII. 6.) KvVM rendelet alapján kémiai komponensekre; szakvélemény, illetve - ha szükséges - csatornabírság javaslatok elkészítése és felterjesztése a mért - küszöbértéket meghaladó mennyiségű - szennyező-anyagok alapján az első fokú vízügyi hatóság részére.
 12. A Társaság által üzemeltetett szennyvíztisztító telepek – mintavétellel és helyszíni vizsgálatokkal összekapcsolt – tisztítási hatásfokának rendszeres mérése laboratóriumi vizsgálatokkal a vízügyi hatósággal egyeztetett ütemterv szerint a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól szóló 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet illetve az azt módosító 368/2004. (XII. 26.) Korm. rendelet alapján. A felszíni vizekbe bocsátható vizek szennyezőanyag tartalmának küszöbértékeit a vízszennyező anyagok kibocsátásaira vonatkozó határértékekről és alkalmazásuk egyes szabályairól a 28/2004. (XII.. 25.) KvVM rendelet 1., 2. és 5. melléklete tartalmazza..
 13. A szennyvíztisztítás során keletkező szennyvíziszapok mintázása, valamint fizikai és kémiai vizsgálata.
 14. Ivó- és szennyvíz-, valamint szennyvíziszap minőséggel kapcsolatos külső megrendelésekre mintavételek, helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok végzése.

Alaptevékenységünk mellett akkreditált laboratóriumunkban készen állunk arra, hogy az alábbi vizsgálatokban tudunk Önnek segíteni:

Laborvizsgálatok típusai:

 • Általános kémiai vizsgálatok
 • Bakteriológiai vizsgálatok
 • Elemanalitikai (fém) vizsgálatok
 • Mikroszkópos biológiai vizsgálatok
 • Ökotoxikológiai vizsgálatok
 • Mintavétel és helyszíni mérések

A laboratóriumok által vizsgált komponensek, valamint az alkalmazott mérési módszerek itt tekinthetők meg: részletező okirat

Külső megrendelés esetén kérjen árajánlatot , a vállalási díj a vizsgált összetevők díjtételinek figyelembevételével kerül meghatározásra.

 

Online Ügyfélszolgálat

online_ipad

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
Tovább

Mérőállás bejelentés

Vízmérőállás bejelentés on-line, regisztráció nélkül.

segítség Diktálási információ

Bekötési vízmérővel rendelkező felhasználóink diktálási időpontjai

Mellékvízmérővel rendelkező felhasználóink diktálási időpontjai

Idény jellegű felhasználóink diktálási időpontjai

Utca szintű bontásban itt találja a diktálási és leolvasási időpontokat (Fót, Veresegyház, Dunakeszi, Göd, Gödöllő, Vác, Szentendre) bekötési vízmérővel rendelkező felhasználási helyekre vonatkozóan

Call Center

06 (27) 511-511
06 (40) 881-188

Mérőállás bejelentése 0-24h
Műszaki hibabejelentés 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS

Elintézendő ügye van? Foglaljon időpontot!

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Laboratóriumok bemutatása, elérhetősége
captcha
* kötelező mezők